Over ons

Denny Tanis en Erwin Maasland zijn de mannen achter DE Maritime. Ze werken vanuit de buitenhaven van Stellendam.

SAM Electronics Nederland opende in 2007 een vestiging in Stellendam. Na de overname van SAM in 2015 door Wärtsilä opereerde Stellendam als onderdeel van wat drie jaar lang Wärtsilä SAM Electronics heette. Vorig jaar verdween SAM uit de naam en werd het Wärtsilä Netherlands. Eind mei jongstleden kregen de klanten van deze vestiging te horen dat Wärtsilä ‘vanwege recente ontwikkelingen’ per direct zou stoppen met de activiteiten op Stellendam.

Wij kregen vanuit Wärtsilä de vraag of we de vestiging over wilden nemen. Daar hebben we positief op gereageerd, en sinds 1 juni 2019 zijn we actief onder de naam DE Maritime. Dirk Pijl, een man van het eerste uur op Stellendam is sinds kort ook werkzaam voor DE Maritime team.

Het was op stel en sprong, maar voor Denny en Erwin is het zeker geen sprong in het diepe, want beiden werken hier al jaren. Net als de Wärtsilä-vestiging Stellendam dat deed zal DE Maritime zich vrijwel volledig op de visserij richten. Maxsea en de wekelijkse updates, de internet- en tv-bollen, navigatie, weegschalen enzovoorts.

Denny doet vooral de commerciële zaken en het administratieve werk op kantoor. Erwin is vooral voor de klussen buiten.